Τηλέφωνα: +30 2310 436 215 & +30 2310 449 259 Δωρεάν αποστολή, Άτοκες δόσεις & Δικαίωμα επιστροφής 20 ημερών!
espa 90X45 el

Συμβουλές Καθαρισμού & Περιποίησης

Συμβουλές καθαρισμού και περιποίησης

 

Καθημερινή καθαριότητα
Σκουπίζετε το χαλί σας συχνά για να απομακρύνετε χώμα και βρωμιά που μακροχρονίως τρίβουν και φθείρουν τις ίνες του χαλιού, χρησιμοποιήστε άφοβα ηλεκτρική σκούπα και θυμηθείτε με την τελική σας κίνηση να στρώνετε πάλι προς την σωστή κατεύθυνση το πέλος.
Σε τακτά διαστήματα πρέπει να σκουπίζετε και την ανάποδη πλευρά του χαλιού. (μπορείτε και να αφήσετε το χαλί στρωμένο από την ανάποδη για μερικές μέρες ώστε να πέσει όλη η εγκλωβισμένη σκόνη στο δάπεδο)

 

Πλύσιμο  
Ανάλογα με το χαλί και την χρήση, θα πρέπει το χαλί να πλένετε σε βάθος από ειδικό συνεργείο καθαρισμού χειροποίητων χαλιών κάθε 4 έως 6 χρόνια.
Αποφύγετε να τα πλένετε πολύ συχνά, γιατί το σαπούνι αφαιρεί την φυσική προστατευτική λανολίνη του μαλλιού και έτσι το χαλί λερώνεται συνεχώς ευκολότερα.

 

Πλύσιμο στο σπίτι - Ετήσια φροντίδα
Βάλτε χλιαρό νερό και υγρό απορρυπαντικό για χαλιά (ή μάλλινα ρούχα) σε ένα κουβά και ανακινήστε κάνοντας πλούσιο αφρό. Χρησιμοποιείστε μία πολύ μαλακή βούρτσα (ή ένα σφικτό σφουγγάρι) και αφού την βρέξετε και την τινάξετε καλά, πάρτε μόνο τον αφρό από το κουβά και περάστε όλο το χαλί σε λωρίδες πάντοτε στην φορά του πέλους.
Ξεβγάλετε αμέσως μετά με ένα καθαρό πανί και νερό.
Τέλος κάνετε ένα διάλυμα από νερό και λευκό ξύδι (σε αναλογία 3 προς 1) και περάστε πάλι όλο το χαλί με την βούρτσα ή το σφουγγάρι στην φορά του πέλους, ώστε να προστατέψετε και να λάμψετε τα χρώματα αλλά και για να απολυμαίνετε ταυτόχρονα το χαλί.
Φροντίστε στο τέλος αυτής της διαδικασίας να έχετε χρησιμοποιήσει μόνο τόσο νερό ώστε το χαλί να είναι μόνο λίγο και επιφανειακά βρεγμένο και σε καμία περίπτωση μούσκεμα σε βάθος.
(Πάντοτε πριν κάνετε οτιδήποτε να δοκιμάζετε την αντοχή των χρωμάτων σε ένα μικρό σημείο)
Αν είστε από τους τυχερούς που χιονίζει στην περιοχή τους μπορείτε, όπως οι παλιές νοικοκυρές, να χρησιμοποιήστε το χιόνι για να πλένετε τα χαλιά σας.
Βγάλτε το χαλί έξω τουλάχιστον μισή ώρα πριν το καθαρισμό ώστε να κρυώσει και να μην λιώνει πάνω του το χιόνι και κατόπιν τρίψτε το με καθαρό χιόνι.

 

Λεκέδες – μικροατυχήματα
Απορροφήστε αμέσως υγρούς λεκέδες ταμπονάροντας με ένα καθαρό στεγνό πανί ή βετέξ χωρίς να τρίψετε και επαναλάβετε και με υγρό πανί, αν ο λεκές επιμείνει καθαρίστε και με απορρυπαντικό για μάλλινα αραιωμένο καλά σε νερό. Στρώστε πάλι το πέλος προς την σωστή κατεύθυνση και αν χρειάζεται στεγνώστε και με πιστολάκι.

Πιο στερεούς λεκέδες απομακρύνετε τους καλά με ένα κουτάλι και ακολουθήστε την πάνω διαδικασία.
Ένας έξυπνος τρόπος είναι να τρίψετε τα απορρυπαντικό με κυκλικές κινήσεις από έξω προς τα μέσα του λεκέ με την πίσω πλευρά του κουταλιού και μετά με την εσωτερική πλέον πλευρά και το κουτάλι σε όρθια θέση περάστε λωρίδα λωρίδα πάνω από το σημείο(προς την πλευρά του πέλους).Ο λεκές μαζί με το απορρυπαντικό θα ανεβαίνει πάνω στο κουτάλι το οποίο και θα σκουπίζετε.
Για χαλιά χωρίς πέλος όπως π.χ. τα κιλίμια απορροφήστε όσο γίνετε το λεκέ και στην συνέχεια τυλίξτε ένα ψεκασμένο με απορρυπαντικό πανί πάνω από ένα φελλό και τρίψτε όπως με μία σβηστήρα.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ειδικά αφαιρετικά λεκέδων αλλά δοκιμάστε πάντα πρώτα την αντοχή των χρωμάτων και των υλικών.

 

Κρόσσια
Καθαρίστε τα προσεκτικά με σαπουνόνερο και ένα μαλακό βουρτσάκι προσέχοντας να μην τραβήξει νερό το χαλί (Σας συμβουλεύουμε να τα καθαρίζετε με το χαλί κρεμασμένο σε κάποιο κάγκελο).
Μην επιχειρήσετε να τα λευκάνετε με χημικά γιατί θα τα χαλάσετε. Το φυσικό χρώμα του βαμβακιού έτσι και αλλιώς δεν είναι κάτασπρο.

 

Αποθήκευση
Σιγουρευτείτε πως το χαλί είναι τελείως στεγνό.
Τυλίξτε το χαλί σε ρολό προς την πλευρά του πέλους και χρησιμοποιήστε αντισκωρικά χαρτάκια.
Μην το τυλίγετε σε πλαστικές σακούλες αλλά σε κάποιο βαμβακερό σεντόνι. Δέστε τις άκρες με σπάγκο και αποθηκεύστε το σε οριζόντια θέση σε χώρο χωρίς υγρασία.
Αν από ανάγκη χώρου είστε υποχρεωμένοι να αποθηκεύσετε το χαλί διπλωμένο τότε διπλώστε το με την καλή πλευρά από έξω (προτιμήστε όμως καλύτερα το ρολό).

 

ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ και ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
-Αποφύγετε τελείως το τίναγμα.
-Χρησιμοποιήστε με μέτρο τα ψάθινα κτυπητήρια χωρίς όμως υπερβολή στην δύναμη.
-Πατήστε ομοιόμορφα πάνω στα χαλιά στρώνοντας τα κάθε χρόνο από άλλη πλευρά και μετακινείστε κατά διαστήματα για λίγα εκατοστά τα έπιπλα που βρίσκονται πάνω στο χαλί.
-Μην αφήνετε τα χαλιά σας βρεγμένα καθώς υπάρχει κίνδυνος να ξεβάψουν, προσοχή γενικά στην υγρασία από γλάστρες, μικροατυχήματα που δεν έπεσαν στην αντίληψη σας, πατάρια μπάνιου κ.τ.λ.
-Ο συνεχής ήλιος μπορεί να αλλοιώσει οποιοδήποτε υλικό, προστατέψτε τα χαλιά σας και τα άλλα αγαπημένα σας αντικείμενα από την ηλιακή ακτινοβολία.
-Λεπτά χαλιά που ίσως γλιστράνε στα δάπεδα σας μπορούν να σταθεροποιηθούν με ειδικά αντιολισθητικά υποστρώματα που προστατεύουν επιπλέον και από την τριβή (μπορείτε να τα προμηθευτείτε από εμάς ή από το e-shop μας www.mbi.gr)
-Μετά το πλύσιμο κάποια κομμάτια του χαλιού (ειδικά το μετάξι) ίσως είναι λίγο ξερά ,πράγμα που οφείλεται συνήθως στο απορρυπαντικό, βρέξτε τα ελαφρώς και τρίψτε με βούρτσα, σε πιο δύσκολες περιπτώσεις χρησιμοποιείστε ελαφρόπετρα.
-Πολλές φορές από βαριά έπιπλα ή από βρέξιμο, το πέλος του χαλιού συμπιέζετε ή αλλάζει φορά και δημιουργεί μία σκιά, τότε απλά βρέξτε ελαφρά το σημείο, τρίψτε και βουρτσίστε πάλι προς την σωστή κατεύθυνση. Εάν δεν έχετε καλό αποτέλεσμα μπορείτε και να το σιδερώσετε βάζοντας όμως μία πετσέτα κουζίνας πάνω στο χαλί.

-Για κάθε είδους συντήρηση και επιδιόρθωση (κρόσσι, τρύπες, ρέλια, ξεβαφή κ.τ.λ.) απευθυνθείτε έγκαιρα σε μας ή άλλους ειδικούς για να προλάβετε κόπο και χρήματα.

-Οι συμβουλές μας έχουν ελεγχθεί και δοκιμαστεί στο εργαστήριο και στην πράξη παρόλο αυτά λόγω της πλειάδας των υλικών ,των διάφορων επεξεργασιών αυτών και της άγνωστης σταθερότητας των χρωμάτων και των υλικών μπορούμε μόνον να σας συμβουλέψουμε χωρίς να σας εγγυηθούμε για το όποιο αποτέλεσμα.

 

ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Κάντε οικονομία στην χρήση νερού και Χρησιμοποιείστε απορρυπαντικά φιλικά προς το περιβάλλον σε μικρές-λογικές ποσότητες.

Κατά καιρούς έχουμε στην συλλογή μας ειδικά φυσικά καθαριστικά χαλιών στα καταστήματά μας επισκεφτείτε το e - shop μας ή ρωτήστε μας για αυτά.

 

[Συμβουλές Αγοράς]

Good to knowΓνωρίζατε ότι

Small_BAnner_249-173.png 2_Small_BAnner_249-173.png 3_Small_BAnner_249-173.png

Latest AdditionsΤελευταίες προσθήκες

Σχόλια πελατών

Χρήστος Κ.

Αγοράσαμε πολύ ωραία καλακαιρινά χαλιά μηχανής, ενώ δεν είχαμε καν ιδέα ότιι το κατάστημα πουλάει τέτοια χαλιά. Πολύ κρίμα που δεν ήταν στο Site της εταιρείας για να το γνωρίζουν οι πελάτες.Γενικά στο κατάστημα υπάρχουν πολλά χαλιά που εδεν είναι διαθέσιμα στο eshop, πράγμα παράξενο για το 2024. Σημειώνω πως μου προσφέρανε δωρεάν παράδοση των χαλιών στο σπίτι και άτοκες δόσεις τα οποία όμως δεν τα χρειάστηκα.Χρήστος

Κυριακή, 02 Ιουνίου 2024 12:50
Χρυσούλα

Γνώρισα το μαγαζί από μία διαφήμιση στο facebook και έριξα μία ματιά στο site και μετά το επικέφτηκα και από κοντά. Μου άρεσε πολύ που είδα ενα καθαρό μαγαζί με τα χαλιά τακτοποιημένα σε σταντ ( και όχι το πάτωμα όπως έχω δει σε παρα πολλά καταστήματα) με ευγενικούς ανθρώπους και για μένα πολύ σημαντικό , με Parking γιατί πλέον με τα έργα του Fly Over στην Θεσσαλονίκη γίνεται χαμός και η τροχαία παραμονεύει παντού. Βρήκα  μοντέρνο χαλί όπως το έψαχνα , μου τό έδειξαν σε ένα μικρότερο μέγεθος και μου παραγείλαν μεγαλύτερο, το οποίο μου το παραδώσαν οι ίδιοι λίγες μέρες μετά. 10 με τόνο από εμένα!!  

Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2024 22:59