Τηλέφωνα: +30 2310 436 215 & +30 2310 449 259 Δωρεάν αποστολή, Άτοκες δόσεις & Δικαίωμα επιστροφής 20 ημερών!
espa 90X45 el

Nain

Τα χαλιά Nain υφαίνονται στην oμώνυμη πολή Nain της κεντρική Περσίας.

Πρόκειται για ένα από τα πιο σύγχρονα περσικά χαλιά καθώς σχεδιάστηκε μόλις στις αρχές του 20ου αιώνα όταν τεχνίτες από το γειτονικό Esfahan εγκαταστάθηκαν στο Ναίν και ύφαιναν ένα νέο τύπο χαλιού χρησιμοποιώντας ως βάση το ήδη πετυχημένο σχέδιο του Esfahan και του Σάχη-Shah Abbas.Το πολύ καλό μαλλί και μετάξι που χρησιμοποιούν σε συνδιασμό  με την υψηλή πυκνότητα κόμπων και τον μοναδικό εκρού-μπλέ χρωματισμό δημιουργούν ένα από τα πλέον όμορφα και ποιοτικά περσικά χαλιά.
Ο διαχωρισμός των ποιοτήτων γίνετε σε La ,έτσι υπάρχουν Nain 4λα ,6λα, 9λα και 12λα(γνωστά σαν Nain Kashmar και Tabas).Σαν la αναφέρεται ο αριθμός των ινών που χρησιμοποιούνται για την κλωστή του στημονιού, μικρότερος αριθμός σημαίνει πιο λεπτά νήματα και άρα λεπτότερη πλέξη και καλύτερη ποιότητα.
Χαλιά Nain δεν πλέκονται αποκλειστικά στο Ναιν αλλά πολλά απλής ποιότητας Nain πλέκονται και σε άλλες περιοχές π.χ. στο Kashmar.
Ο πιο διάσημος  και σημαίνων σχεδιαστής χαλιών Nain είναι ο Habibian. τα χαλιά του εργαστηρίου του στις ποιότητες 4 και 6λα είναι από τα πιο φίνα και περιζήτητα χαλιά στον κόσμο

 

habibianandVasileiadis.jpg

Ο Habibian με τον Ιωάννη Βασιλειάδη,πατέρα της σημερινής ιδιοκτήτριας

Μιράντας Βασιλειάδου, σε παλαιότερη

επίσκεψη του (περίπου 1993) στα εργαστήρια του Habibian.

 

Habibian-Dead.jpg

Αρθρο από κλαδικό περιοδικό με θέμα τον θάνατο του Habibian.

Μετάφραση στα Ελληνικά

Ο Hadsch Fattollah Habibian ,ιδρυτής των χαλιών Nain πέθανε σε ηλικία 91 ετών στην γενέτειρα του. 80 χρόνια δουλειάς και αφοσίωση για την χαλιά Nain μέχρι και λίγο πριν τον θάνατο του, χαρακτήρισαν την ζωή του.

Ακολουθεί απόσπασμα από συνέντευξή του.

"Το πρώτο χαλί Nain το έπλεξα εγώ.Ένας ξένος κατασκευαστής μας άφησε κάποια χαλιά τα οποία του ζήτησα και να αντιγράψω.Επειδή μου το απαγόρευσε ζωγράφισα ένα δικό μου σχέδιο με δέντρα, λουλούδια, αηδόνια και άλλα παρόμοια σχέδια και στην συνέχεια έπλεξα και το χαλί το οποίο πούλησα στο Ισφαχάν για 100 Tuman -ποσό σεβαστό για την εποχή εκείνη-.

Το χαλί προκάλεσε μεγάλη αίσθηση και στην συνέχεια στο Ναϊν όλοι έγιναν υφαντές χαλιών.Τα σχέδια όμως ήταν όλα δικά μου."

     

 Πατήστε στο παρακάτω εικονίδιο για να δείτε αν προσφέρονται χαλιά Nain από το E-shop μας.

                                                                       e-shop_button.png

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « China Silk Bidjar »

Good to knowΓνωρίζατε ότι

Small_BAnner_249-173.png 2_Small_BAnner_249-173.png 3_Small_BAnner_249-173.png

Latest AdditionsΤελευταίες προσθήκες