Τηλέφωνα: +30 2310 436 215 & +30 2310 449 259 Δωρεάν αποστολή, Άτοκες δόσεις & Δικαίωμα επιστροφής 20 ημερών!
espa 90X45 el

Kashmir Silk

Τα μεταξωτά χαλιά Kaschmir υφαίνονται στην ευρύτερη περιοχή της Σριναγκάρ στο Κασμίρ.
Ανήκουν στα πολυτελέστερα χαλιά και έχουν την αποκλειστική μοναδικότητα κατασκευής μεταξωτού χαλιού πάνω σε βαμβακερή βάση-στημόνι που τα κάνει (σε σύγκριση με άλλα μεταξωτά χαλιά) πιο βαριά και στρωτά όπως και τα μάλλινα.(Συνδυάζουν δηλαδή τα πλεονεκτήματα των μεταξωτών και μάλλινων χαλιών)
Κατασκευάζονται σε διάφορες ποιότητες υλικών και πυκνότητας ύφανσης. Έτσι υπάρχουν π.χ. οι ποιότητες 14/14 , 16/16, 18/18, 24/24. Η επιχείρηση μας εμπορεύεται αποκλειστικά από την ποιότητα 18/18 και πάνω και μόνο γνήσιου ζωικού μεταξιού και όχι τα οπτικά όμοια βισκόζ που επίσης πωλούνται στο Κασμίρ.
Το Kashmirείναι επαρχία της Ινδίας και έτσι τα χαλιά εξάγονται μέσω αυτής. Το αρμόδιο Ινδικό υπουργείο μάλιστα κολλάει πάνω σε όλα τα γνήσια μεταξωτά χαλιά και πιστοποιητικό γνησιότητας.

H αρχή της τέχνη της ύφανσης χειροποίητων χαλιών στην Ινδία εντοπίζεται ιστορικά γύρω στον 11ο αιώνα με τον ερχομό των 1ων μουσουλμάνων κατακτητών ενώ τον 15ον αιώνα με την επέκταση έως την Ινδία των mughal οι Ινδοί υιοθέτησαν την περσική τεχνική και σχεδίαση.
Πολλοί Πέρσες υφαντές εγκατασταθήκανε στην Ινδία εκείνη την εποχή και μεταφέρανε τεχνογνωσία και η ινδικά παραγωγή εμφάνισε κατώπιν σημαντικές δημιουργίες.
Το στυλ των περσικών χαλιών διανθίζεται στην συνέχεια από την ινδική τέχνη δημιουργώντας μια νέα τεχνοτροπία που θα καταχωρηθεί σαν Ινδικό χαλί.
Σήμερα τα γνωστότερα ινδικά χαλιά είναι τα μεταξωτά Kashmir , τα αντικέ Agra, Ziegler, Sarough American κ.τ.λ. και τα διαφόρων τύπων μαλλινομέταξα χαλιά όπως τα χαλιά Patna silk flower της συλλογής μας.
Τα Ινδικά χαλιά διακρίνονταν ανέκαθεν για την καθαρή και επιμελημένη ύφανση καθώς και την ιδιαίτερη χρωματική γκάμα τους.

Πατήστε στο παρακάτω εικονίδιο για να δείτε αν προσφέρονται χαλιά Kashmir από το E-shop μας.

                                                                       e-shop_button.png

 

Έκθεση εικόνων

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Tabriz China Silk »

Good to knowΓνωρίζατε ότι

Small_BAnner_249-173.png 2_Small_BAnner_249-173.png 3_Small_BAnner_249-173.png