Τηλέφωνα: +30 2310 436 215 & +30 2310 449 259 Δωρεάν αποστολή, Άτοκες δόσεις & Δικαίωμα επιστροφής 20 ημερών!
espa 90X45 el

Patna Silk Flower

Τα χαλιά Patna προέρχονται από την πόλη Patna της Ινδίας.
Το μαλλί  τους είναι αρίστης ποιότητας Νέας Ζηλανδίας και χρησιμοποιείται αποκλειστικά στον φόντο του χαλιού ενώ όλα τα σχέδια, μέχρι και το μικρότερο κλαδάκι είναι από μετάξι.
Η μοναδική συνύπαρξη δεξιοτεχνίας, τέλειας κατασκευής και ποιοτικών υλικών, συνδυάζει την στιβαρότητα ενός μάλλινου χαλιού με την φινέτσα ενός μεταξωτού.
Υφαίνονται από πεπειραμένους τεχνίτες, αποκλειστικά κατά παραγγελίας μας, έτσι έχετε την δυνατότητα να κάνετε παραγγελία ακόμα και σε σπάνιες διαστάσεις έως και 40 τμ.
Τα σχέδια τους είναι εμπνευσμένα από τα φημισμένα παλιά ινδικά χαλιά agra που κοσμούν ακόμη και το Τaj Μahal.

Πατήστε στο παρακάτω εικονίδιο για να δείτε αν προσφέρονται χαλιά Patna από το E-shop μας.

e-shop_button.png Γενικές πληροφορίες για τα ινδικά χαλιά
H αρχή της τέχνη της ύφανσης χειροποίητων χαλιών στην Ινδία εντοπίζεται ιστορικά γύρω στον 11ο αιώνα με τον ερχομό των 1ων μουσουλμάνων κατακτητών ενώ τον 15ον αιώνα  με την επέκταση έως την Ινδία των Μughal οι Ινδοί υιοθέτησαν την περσική τεχνική και σχεδίαση.

Πολλοί Πέρσες υφαντές εγκατασταθήκανε στην Ινδία εκείνη την εποχή και μεταφέρανε τεχνογνωσία και η ινδικά παραγωγή εμφάνισε  σημαντικές δημιουργίες.
Το στυλ των περσικών χαλιών διανθίζεται στην συνέχεια από την ινδική τέχνη δημιουργώντας μια νέα τεχνοτροπία που θα καταχωρηθεί σαν “Ινδικό χαλί”.
Σήμερα τα γνωστότερα ινδικά χαλιά είναι τα μεταξωτά Kaschmir , τα αντικέ Agra, Ziegler, Sarough American κ.τ.λ. και τα διαφόρων ποιοτήτων μαλλινομέταξα  χαλιά όπως τα χαλιά Patna silk flower της συλλογής μας.
Τα Ινδικά χαλιά διακρίνονταν ανέκαθεν για την καθαρή και ίσια ύφανση καθώς και την ιδιαίτερη χρωματική γκάμα τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Tabriz »

Good to knowΓνωρίζατε ότι

Small_BAnner_249-173.png 2_Small_BAnner_249-173.png 3_Small_BAnner_249-173.png