Τηλέφωνα: +30 2310 436 215 & +30 2310 449 259 Δωρεάν αποστολή, Άτοκες δόσεις & Δικαίωμα επιστροφής 20 ημερών!
espa 90X45 el
Καλώς ήρθατε, μπορείτε να συνδεθείτε ή να δημιουργήστε λογαριασμό
×
Κατηγορία
Τύπος
Συνήθη Μεγέθη
Βασικό Χρώμα
Υλικό
Σχέδιο
Προέλευση
Μήκος από-έως σε cm
Πλάτος από-έως σε cm
Τιμή από έως σε ευρώ


Afshari Sirjan 291 x 209

Afshari Sirjan 291 x 209

Ειδική τιμή λόγω ελαττώματος
Προέλευση:
Προέλευση:
  • Ιράν / Περσία
Γνωστό και ως: Sirjan, Afshar
Κωδικός: 5153
Κόμποι / m2: 170000
Παλαιότητα:
Παλαιότητα:
  • Καινούργιο (0-10)
Πάχος:
Πάχος:
  • Χοντρό (12+ mm)
Υλικό (Πέλος σε Στημόνι):
Υλικό (Πέλος σε Στημόνι):
  • Μαλλί σε Βαμβάκι
Λιανική τιμή2750 €
Τιμή MBI:2200 €
450 €
Τιμή / κ.:

Τα χρώματα των χειροποίητων χαλιών δείχνουν διαφορετικά ανάλογα από την πλευρά από την οποία τα βλέπετε.
αυτό οφείλεται στο πέλος που (σε αντίθεση με τα χαλιά μηχανής) είναι πλαγιασμένο για να φθείρεται και να λερώνεται δυσκολότερα .
Δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες ώστε να έχετε ολοκληρωμένη εικόνα του χαλιού.


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ. Το χαλί αυτό έχει κάποια ελαττώματα στο πέλος, για αυτόν τον λόγο το προσφέρουμε σε πολύ χαμηλή τιμή, τα ελαττώματα αυτά δεν δημιουργούν πρόβλημα στο χαλί πέραν του αισθητικού αποτελέσματος. Παρακαλούμε μελετήστε τις παρακάτω φωτογραφίες πριν προχωρήσετε σε παραγγελία.

Τα χαλιά Afshari και Sirjan υφαίνονται από τους ομώνυμους νομάδες Afshar που εδρεύουν κυρίως στην επαρχία Κορασάν – Khorasan και στην επαρχία Κερμάν – Kerman του Ιράν. Είναι φημισμένα για την εκλεπτυσμένη νομαδική τέχνη με τα εντυπωσιακά και στιλιζαρισμένα γεωμετρικά και λουλουδάτα σχέδια. Τα χαρακτηριστικά χρώματά τους είναι το κόκκινο-κεραμιδί και οι διάφορες μπλε αποχρώσεις.
Χαρακτηρίζονται από την βαριά και στιβαρή ύφανση και την ασυνήθιστα υψηλή ποιότητα χειροτεχνίας και μαλλιού. Ενώ επικρατούν πολύπλοκα επαναλαμβανόμενα σχέδια, οι υφαντές Afshar σχεδιάζουν επίσης χαλιά με παραστάσεις, με μοτίβα boteh, φυτά και σπανιότερα ακόμη και συνθέσεις "Tree of Life – Δέντρο της Ζωής "
Οι κουρδικές επιρροές είναι εμφανείς στα κεντρικά γεωμετρικά μενταγιόν των χαλιών, καθώς και στον γενικό αυθορμητισμό που συναντάμε σε πολλά σχέδια λουλουδιών και πουλιών

_πληροφορίες_κόμπων.jpg

Κατακευαστικές  ιδιαιτερότητες των Νομαδικών Χαλιών

Σε μερικά χαλιά, κυρίως νομαδικά, εμφανίζονται λωρίδες διαφορετικού χρώματος στην ύφανση τους. Αυτό συμβαίνει καθώς κατά την διαδικασία βαψίματος του μαλλιού, αναλόγως της ποιότητάς του, απορροφάται διαφορετικά το χρώμα. Ο κατασκευαστής δεν το βλέπει παρά στο τελικό πλύσιμο όπου και το χαλί παίρνει την τελική του όψη.
Μικρές ανεπαίσθητες λωρίδες πολλές φορές “ζωντανεύουν” ένα χαλί, οι μεγάλες όμως αντιθέσεις στο χρώμα θεωρούνται ενοχλητικές και μειώνουν την αξία ενός χαλιού.

Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται Abrash, η λέξη προέρχεται από την γλώσσα Farsi και σημαίνει ¨ συννέφιασμα ¨.

Επίσης η ύφανση και το σχήμα των νομαδικών χαλιών μπορεί να αποκλίνουν από το προσδοκώμενο, καθώς κατασκευάζονται υπό απλές συνθήκες και σε λυόμενους αργαλειούς.

Παρά την φυσικότητα των παραπάνω φαινομένων, η επιχείρηση μας προσπαθεί να τα εξαλείψει στο μέτρο του δυνατού, επιλέγοντας χαλιά ανώτερης ποιότητας, χωρίς ψεγάδια, θέτοντας πάντα αυστηρά κριτήρια.


Άλλες πληροφορίες
Για πολλά χρόνια τα νομαδικά χαλιά ήταν μια έξυπνη αγορά με χαμηλή τιμή. Είναι όμως δυστηχώς γεγονός πως αυτό αλλάζει χρόνο με το χρόνο. Η προσφορά γνήσιων νομαδικών χαλιών συνεχώς φθίνει με αποτέλεσμα οι τιμές να ανεβαίνουνε. Πολλοί σημερινοί νομάδες δεν μετακινούνται πλέον συνεχώς όπως παλιά, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η νομαδική παράδοση και κουλτούρα να αλλάζει. Τα χαλιά και τα κιλίμια συνεχίζουν βέβαια να αποτελούν σημαντικό στοιχείο της ζωής τους. Τα υλικά που χρησιμοποιούν τα κατασκευάζουν μόνοι τους και οι αργαλειοί είναι συνήθως οριζόντιοι και λυόμενοι.
Δεν χρησιμοποιούν προσχέδιο αλλά πλέκουν από μνήμης τα επηρεασμένα από το περιβάλλον τους σχέδια που τους έχουν παραδοθεί από γενιά σε γενιά.

 

Προέλευση:
Προέλευση:
  • Ιράν / Περσία
Γνωστό και ως:
Sirjan, Afshar
Κωδικός:
5153
Κόμποι / m2:
170000
Παλαιότητα:
Παλαιότητα:
  • Καινούργιο (0-10)
Πάχος:
Πάχος:
  • Χοντρό (12+ mm)
Υλικό (Πέλος σε Στημόνι): Tooltip
Υλικό (Πέλος σε Στημόνι):
  • Μαλλί σε Βαμβάκι

Good to knowΓνωρίζατε ότι

Small_BAnner_249-173.png 2_Small_BAnner_249-173.png 3_Small_BAnner_249-173.png

Latest ViewsΕίδατε τελευταία

5153-persian-afshari-nomadic-carpet
Afshari Sirjan 291 x 209
450 €
2200 €