Τηλέφωνα: +30 2310 436 215 & +30 2310 449 259 Δωρεάν αποστολή, Άτοκες δόσεις & Δικαίωμα επιστροφής 20 ημερών!
espa 90X45 el
Καλώς ήρθατε, μπορείτε να συνδεθείτε ή να δημιουργήστε λογαριασμό
×
Κατηγορία
Τύπος
Συνήθη Μεγέθη
Βασικό Χρώμα
Υλικό
Σχέδιο
Προέλευση
Μήκος από-έως σε cm
Πλάτος από-έως σε cm
Τιμή από έως σε ευρώ


Persian Kashan 355 x 245

Persian Kashan 355 x 245

Α' Ποιότητα
Κωδικός: 62395483
Υλικό (Πέλος σε Στημόνι):
Υλικό (Πέλος σε Στημόνι):
  • Μαλλί σε Βαμβάκι
Προέλευση:
Προέλευση:
  • Ιράν / Περσία
Κόμποι / m2: 350.000
Πάχος:
Πάχος:
  • Μεσαίο (8-12mm)
Παλαιότητα:
Παλαιότητα:
  • Καινούργιο (0-10)
Γνωστό και ως: Keschan

Τα χρώματα των χειροποίητων χαλιών δείχνουν διαφορετικά ανάλογα την πλευρά από την οποία τα βλέπετε.
Aυτό οφείλεται στο πέλος που (σε αντίθεση με τα χαλιά μηχανής) είναι πλαγιασμένο για να φθείρεται και να λερώνεται δυσκολότερα .
Δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες ώστε να έχετε ολοκληρωμένη εικόνα του χαλιού.


Το Kashan είναι η παλαιότερη πόλη ύφανσης χαλιών στο κεντρικό Ιράν. Διάσημο στο παρελθόν για τα μεταξωτά χαλιά, η ύφανση χαλιών άνθισε σημαντικά στα τέλη του 19ου αιώνα.
Τα παραδοσιακά χρώματα που χρησιμοποιούνται στα ιρανικά Kashan είναι κόκκινo, μπλε, μπεζ,, κίτρινο, πορτοκαλί και μερικές φορές πράσινo. Όπως όλα τα χειροποίητα χαλιά, υφαίνονται σε διάφορες ποιότητες.

Στον κόσμο του χαλιού, ο όρος Kashan χρησιμοποιείται γενικά για να περιγράψει τύπο σχεδίου που συνήθως περιέχει ένα κεντρικό μενταγιόν σε σχήμα διαμαντιού με φόντο το γνωστό σχέδιο Shah Abbas. Το σχέδιο του Shah Abbas πήρε το όνομά του από τον ομώνυμο σάχη των Mogul που συνέβαλε σημαντικά στην άνοδο της περσικής υφαντικής τέχνης τον 16ο και 17ο αιώνα. Το σχέδιο αυτό χρησιμοποιείται συχνά στην περσική τέχνη, περιέχει μια σειρά από καμπυλόγραμμες λουλουδάτες μορφές, δημιουργώντας ένα φόντο σαν κήπο. Συναντάται σε χαλιά με επαναλαμβανόμενο μοτίβο ή και με κεντρικό σχέδιο.

Χαλιά Kashan κοσμούν τα περισσότερα προεδρικά μέγαρα στον κόσμο και πολλά φημισμένα και ιστορικά ξενοδοχεία. Ιδιαίτερα δε, τα παλαιότερης κατασκευής είναι πλέον σπάνια και πωλούνται σε μεγάλες δημοπρασίες.

Γενικές πληροφορίες Περσικών χαλιών
Tα περσικά χειροποίητα χαλιά ανήκουν στα πιο φημισμένα χαλιά παγκοσμίως και αποτελούν ένα σημαντικό μέρος του περσικoύ πολιτισμού και της τέχνης. Σχεδιάζονται συνήθως με βάση ένα από τα τέσσερα διαφορετικά πρότυπα που ακολουθούν: σχέδιο μιας όψεως, με κεντρικό μενταγιόν, επαναλαμβανόμενο και σχέδιο τύπου Garden (συνεχές τετράγωνα).
Με το πέρασμα του χρόνου τα σχέδια έχουν αλλάξει λίγο, επίσης τα χαλιά φτιάχνονται πλέον σε κάθετους σταθερούς αργαλειούς οι οποίοι είναι αδιαμφισβήτητα πιο βολικοί για την ύφανση. Στους κάθετους αργαλειούς δεν υπάρχουν όρια και περιορισμοί όσον αφορά το μήκος και το πλάτος των χαλιών. Επίσης οι συνθήκες κατασκευής είναι τέτοιες που επιτρέπουν πιο λεπτό και πιο τέλειο αποτέλεσμα. Τα πιο καμπυλόμορφα και λουλουδάτα σχέδια αποτυπώνονται πρώτα σε μιλιμετρέ χαρτί όπου κάθε τετράγωνο αντιστοιχεί σε ένα κόμπο. Δύο είναι τα είδοι κόμπων που χρησιμοποιούνται στα περσικά χαλιά: ο συμμετρικός τούρκικος κόμπος ή αλλιώς κόμπος Ghiordes - Γκιόρδες (χρησιμοποιείται στην Τουρκία, Καύκασο, ανατολικό Τουρκμενιστάν και σε κάποιες κουρδικές περιοχές του Ιράν) και ο ασύμμετρος περσικός κόμπος ή Senneh – Σενέι ( Ιράν, Ινδία, Τουρκία, Πακιστάν, Κίνα και Αίγυπτός).
Τα κυριότερα κέντρα χαλιών της Περσίας είναι οι πόλεις Tabriz, Nain, Ghom, Kashan, Moud, Sarough, Bidjar και Kerman. Όλα τα περσικά χαλιά παίρνουν και το όνομα της πόλης όπου υφάνθηκαν.

_πληροφορίες_κόμπων.jpg

Κωδικός:
62395483
Υλικό (Πέλος σε Στημόνι): Tooltip
Υλικό (Πέλος σε Στημόνι):
  • Μαλλί σε Βαμβάκι
Προέλευση:
Προέλευση:
  • Ιράν / Περσία
Κόμποι / m2:
350.000
Πάχος:
Πάχος:
  • Μεσαίο (8-12mm)
Παλαιότητα:
Παλαιότητα:
  • Καινούργιο (0-10)
Γνωστό και ως:
Keschan

Good to knowΓνωρίζατε ότι

Small_BAnner_249-173.png 2_Small_BAnner_249-173.png 3_Small_BAnner_249-173.png

Latest ViewsΕίδατε τελευταία