ΜΒΙLOGOgrayΧειροποίητα Χαλιά

MBI on FaceBookMBI on TwitterMBI on PinterestMBI on YouTube  
Καλάθι |  Σύνδεση/Αποσύνδεση  |  Εγγραφή  |  Αγαπημένα |  Επικοινωνία

Καλέστε μας στο  2310 436 215
           Summer offer            
Δώρο η κορυφαία επαγγελματική

    φραπιέρα αξίας 225€       
         με αγορά χαλιών  800€       

      πληροφορίες στην ενότητα "Τα Nέα μας"     


                                      

China Hereke Silk 310 x 220

Α' Ποιότητα
Κωδικός: 1646
Υλικό (Πέλος σε Στημόνι):
 • Μετάξι σε Μετάξι
  • Προέλευση:
  • Κίνα
   • Κόμποι / m2: 950.000
    Πάχος:
   • Πολύ λεπτό (2-5mm)
    • Παλαιότητα:
    • Καινούργιο (0-10)
     • Γνωστό και ως: Hereke, 300L, Doubleknotting, Zhengping       
       

      Καλέστε μας για τιμή

      Εικόνες & Περισσότερες Λεπτομέρειες

      Τα χρώματα των χειροποίητων χαλιών δείχνουν διαφορετικά ανάλογα την πλευρά από την οποία τα βλέπετε.
      Aυτό οφείλεται στο πέλος που (σε αντίθεση με τα χαλιά μηχανής) είναι πλαγιασμένο για να φθείρεται και να λερώνεται δυσκολότερα .
      Δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες ώστε να έχετε ολοκληρωμένη εικόνα του χαλιού.


      H Κίνα έχει μακρά ιστορία στην ύφανση χειροποίητων χαλιών.  Αρχικά τα χαλιά υφαίνονταν αποκλειστικά για την εγχώρια αγορά. Η εξαγωγή τους ξεκίνησε μόλις το πρώτο μισό του 19ου αιώνα και η επιρροή και ζήτηση από την δύση άλλαξε στην συνέχεια πολύ την παραγωγή χαλιών.
      Τα παραδοσιακά κινέζικα σχέδια σταδιακά περιορίστηκαν και η παραγωγή εμπλουτίστηκε με νέα περσικά σχέδια. Βέβαια ακόμη και σήμερα συνεχίζουν να υφαίνονται πολλά χαλιά με το γνωστό μινιμαλιστικό κινεζικό στυλ, δηλαδή τα χαλιά Aubusson με ανάγλυφα λουλούδια και τα Tapisserie - Tαπισερί με ύφανση τύπου κιλίμι σε σχέδιο λουλουδάτο ή και παράστασης.  
      Στην Κίνα εφαρμόζουν δικό τους ξεκάθαρο διαχωρισμό ποιοτήτων που εκφράζεται σε lines έτσι υπάρχουν 90, 150, 200, 230, 260, 300 lines κ.ο.κ. ενδεικτικά αναφέρουμε πως 150 lines έχουν πυκνότητα 250.000 και 300 lines 1.000.000 κόμπους ανά τετρ. μέτρο.
      Τα χαλιά της Κίνας εννοείται πως είναι πάντα από αρίστης ποιότητας υλικά και χρώματα.  Έχουν επίσης τα πιο περίτεχνα κρόσσια, τα οποία συνήθως είναι από βαμβάκι ή ακόμη και από μετάξι (στις πιο φίνες ποιότητες). Πολλές φορές έχουν και μία όμορφη λωρίδα κιλιμιού πριν τα κρόσσια, όπου στα μεταξωτά χαλιά υφαίνονται και ανάγλυφα λούλουδια. Σε ορισμένα μεταξωτά χαλιά οικονομικής όμως ποιότητας τα μεταξωτά κρόσσια είναι πρόσθετα ραμμένα στο χαλί, δηλαδή είναι διακοσμητικά και όχι η βάση-στημόνι του χαλιού, πράγμα που θέλει λίγο προσοχή κατά την αγορά γιατί τα χαλιά αυτά σπάνια είναι από 100% μετάξι αλλά λόγω οικονομίας από συνθετική βισκόζη.

      Τα καλύτερα χαλιά της Κίνας σήμερα, θεωρούνται τα μεταξωτά χαλιά που υφαίνονται σε πάρα πολλές ποιότητες κόμπων αλλά και υλικών, έτσι υπάρχουν χαλιά από ζωικό μετάξι, από συνθετικό μετάξι ή και από μείγμα ζωικού και συνθετικού. Τα κορυφαία μεταξωτά είναι τα doubleknottet Silk (αλλιώς China Hereke ή Zhengping), με άριστης ποιότητας μετάξι, διπλό τουρκικό κόμπο και την πάντα τέλεια και ίσια -χαρακτηριστική βέβαια των περισσότερων κινεζικών χαλιών- ύφανση.

      _πληροφορίες_κόμπων.jpg

      Είδατε Πρόσφατα

      Σας Προτείνουμε